RETUR


Ai cumparat simplu, la fel de simplu poti sa si returnezi

Daca ai cumparat un produs de la Ciusnel Parts si acesta nu te multumeste 100%, ai posibilitatea sa il returnezi in termen de 30 zile de la data emiterii facturii.

Aceasta posibilitate nu afecteaza in niciun fel drepturile legale de retragere in 14 zile pentru comertul la distanta.

Detaliile despre dreptul la retragere:

- Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un produs in termen de 14 zile calendaristice, fara a fii nevoie de un motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare expira in termen de 14 zile de la: ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a produsului.

Unele produse au o politica de retur specifica, trebuie sa citesti conditiile de retur mai jos.


Conditii generale pentru returul produselor cumparate de la Ciusnel Parts

- Produsele pe care doresti sa le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare cum le-ai primit.

- Produsele trebuie returnate in acelasi ambalaj (cutie) in care au fost primite.

- Produsele trebuie sa fie returnate impreuna cu toate accesoriile/cadourile primite in functie de caz.

- Daca ai cumparat mai multe produse cu acelasi cod, se accepta retur pentru toate produsele doar daca unul dintre ele a fost desigilat si celelalte sunt intacte.

- Returul trebuie facut cu toate etichetele initiale intacte, certificatul de garantie in original si toate documentele care au fost livrate impreuna cu produsul (exclus factura de achizitie si bonul primit de la curier).

- Nu se accepta retur pentru produsele la care au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri, vopsele, desene, marcaje, inscriptii, urme de montaj (corect/incorect).

- Nu se accepta retur pentru produsele din categoriile: LUBRIFIANTI/VASELINE/LICHIDE DE RACIRE; INDUSTRIE SI ATELIER → SPRAYURI DE INTRETINERE SI PRODUSE CHIMICE


Metode de returnare

Prin formularul online

Cerere telefonica la numarul de telefon 0751.112.220

Cerere scrisa pe adresa de email office@ciusnel.ro


Procedura

1. Se face cererea scrisa sau telefonic.

2. Dupa confirmarea solicitarii de retur se pregateste coletul in conditiile de retur.

3. Se astepta ridicarea coletului de un curier desemnat de Ciusnel Parts intr-un termen de 7 zile lucratoare de la data solicitarii returului.

Atentie! Nu se trimit produsele prin metode proprii de curierat!


Metode de rambursare sau inlocuire produs 

Plata transportului pentru returnarea produselor este suportata de beneficiar.


Optiuni restituire contravaloarea produselor 

1. Contravaloarea produselor transferata inapoi pe cardul de credit/debit al cumparatorului: - Aceasta optiune este valabila doar in cazul in care s-a achitat comanda integral online cu cardul.

- Banii vor fi returnati pe cardul cu care s-a achitat comanda in termen de maximum 14 zile calendaristice de la solutionarea cererii de retur.

2. Inlocuirea produselor cu alte produse disponibile in stoc. - Valoarea produselor noi trebuie sa fie egala sau mai mare decat valoarea produselor returnate diferenta urmand a fi achitata ramburs la curier.

3. Returnarea banilor in contul cumparatorului:

- Cumparatorul trebuie sa puna la dispozitia Ciusnel Parts un cont IBAN format din 24 caractere, numele bancii si beneficiarul contului. - Contul in care se vor returna banii trebuie sa apartina cumparatorului sau rudelor de gradul 1. - Banii vor fi returnati in contul specificat intr-un termen de maximum 14 zile calendaristice de la solutionarea cererii de retur.


Taxe de retur

In cazul unui retur este nevoie de achitarea taxei de transport pentru returnarea produselor, in general 25 lei, dar in functie de greutatea si volumetria produselor aceasta taxa poate sa difere.

In cazul in care pe factura initiala aveti taxa de transport, aceasta se va returna.

In cazul in care produsele au beneficiat de livrare gratuita, se va returna valoarea produselor returnate.

Din suma totala a produselor returnate se va retine taxa de transport pentru returnarea produselor.

Termenul de solutionare a unui retur variaza de la 1 la 30 zile calendaristice de la receptionarea produselor returnate de client.

Posibilitatea de retur a produselor se refera la comenzi plasate de catre o persoana fizica.

In cazul in care comanda a fost plasata pe o persoana juridica trebuie sa ne contactati telefonic la 0751.112.220 pentru a discuta daca este posibila returnarea produselor comandate.